718 ansøgere til én stilling

Endnu et afslag

 

Frustrationerne vil snart ingen ende tage

Det er desværre mere reglen end undtagelsen, at man i afslaget til en søgt stilling bliver oplyst om, at der har været mellem 100 og 300 ansøgere til den ene ledige stilling. Jeg har personligt kun oplevet få gange at blive oplyst om færre end 100 ansøgere – det er frustrerende! Da jeg så læste denne artikel i Ekstra Bladet, sætter det jo tingene lidt i relief (jeg søgte i øvrigt selvsamme stilling). For nej, som de skriver i artiklen, der er ikke jobs nok til alle, hvilket vi jobsøgende udmærket godt er klar over, men hvad er der galt?

Var stillingsbetegnelsen i dette tilfælde for bred? Skyldes det, at man som jobsøgende skal søge et bestemt antal ansøgninger om ugen? Har jeg valgt en forkert uddannelse? Er vi for mange højtuddannede i Danmark, og har jeg derfor skudt mig selv i foden ved at tage en akademisk uddannelse? Burde universiteterne i virkeligheden ikke skærpe optagelseskravene væsentligt, eller skulle de måske helt overveje et optagelsesstop de kommende år?

Spørgsmålene er mange, og jeg har ikke svarene. Dette, mit første blogindlæg, er blot en lille smagsprøve på, hvilke mulige emner jeg vil tage op i den nærmeste fremtid.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.