Fem uger tilbage…

Røven i vandskorpen før reaktion – ka’ det passe?

Jeg var for nyligt til en samtale med en beskæftigelseskonsulent fra Karrierestedet, hvor der for første gang i min 99 ugers ledighedsperiode blev foretaget noget konkret, for at hjælpe mig med at komme i arbejde. Med fem uger tilbage af min dagpengeperiode synes jeg, at det er en anelse sent.

Min erfaring med anden aktører – kort fortalt.

Min første anden aktør var Hartmanns – de var da meget søde! Til de personlige samtaler fik jeg at vide, at mit CV var godt, og at jeg skrev gode ansøgninger og: ”Ih!! Sikke mange kompetencer du har. Du finder snart et job”. Som skrevet er det da meget sødt, men ingen hjælp. Anden gang til anden aktør var det hos Akademikernes. De virkede en anelse mere kompetente end Hartmanns, men så heller ikke mere. De kunne dog tilbyde nogle gode kurser, hvoraf jeg blandt andet var på et kursus i strategisk brug af sociale medier, hvilket var et super godt og udbytterigt kursus. Men hjalp det/de mig til at komme i job, nej!

Tilbage til Jobcenter

Nu er jeg så tilbage hos Jobcenter/Karrierestedet med fem ugers dagpenge tilbage. Nu bliver der taget affære. For første gang oplever jeg at blive henvist til én (man skal jo heller ikke overdrive) ledig stilling gennem Jobcenter/anden aktør – én gang, én stilling, der i øvrigt bare er virksomhedspraktik, på 99 uger. Kan det virkeligt passe? Er jobcentrernes funktion først at hjælpe, når man hænger med røven i vandskorpen og anden aktør har fejlet? Eller hvad er egentligt deres formål?

En anden vinkel kan selvfølgelige være, at jeg stiller for høje krav? Jeg mener bare, at det er deres job som jobkonsulenter – både hos Jobcenter og anden aktør – at hjælpe med at finde stillinger til os jobsøgende – er det ikke det, de er uddannede til, eller er deres funktion bare at være nikkedukker og sige: ”Ih-åh-og-amen, du er så dygtigt, du skal nok komme i job”? Måske det er vejen frem? – at blive jobkonsulent…

Summa summarum

Min personlige vurdering, ud fra de erfaringer jeg har gjort mig, er, at anden aktør-systemet er fuldstændigt til grin, og at det fra regeringens side bare er at kaste ansvaret fra sig og give bolden videre til forskellige private rekrutteringsvirksomheder og konsulenthuse, der stråler ved deres inkompetence. På mig virker det som om, at disse virksomheders primære formål er at holde dem selv beskæftigede, ved ikke at foretage sige noget som helst og derigennem kan blive ved med at inkassere skattekroner. Regeringen, eller en fremtidig regering, må simpelthen komme med en bedre løsning end den nuværende situation med anden aktør, da dette system er penge ud af statskassen.

Alt i alt kan det selvfølgelig også være, at jeg er et enkeltstående eksempel – selvom jeg tvivler – eller at problemet kun ligger hos de højtuddannede. Et emne, jeg vil tage op i et fremtidigt blogindlæg.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.